Acvaria - Horoscop, compatibilitate, bioritm, tarot Bucharest Science Festival 2015 - Primul Festival al Stiintelor din Romania Planeta Stiintei - activitati si evenimente stiintifice pentru copii
Tel/Fax: (021) 335.62.82
               (021) 335.62.83
e-mail: sales@systemplus.ro
str. Siriului 42-46, sector 1, Bucuresti
Program: L-V 9.00 - 18.00
Telefon: 0730 019 739
0730 709 978
e-mail: service@systemplus.ro
str. Siriului 42-46, sector 1, Bucuresti
Catalog de Solutii Educationale » Configurator Office 365
   System Plus, Noutati


System Plus - partener HP, DELL si EMC in Romania  : Alerta: worm-ul Conficker, pericol de atac la scara larga
Alerta: worm-ul Conficker, pericol de atac la scara larga

26-01-2009

System Plus, īn calitate de partener Symantec, vă semnalează extinderea semnificativă a infecţiei cu virusul Conficker (sau Downandup, Kido), detectat pentru prima dată īn octombrie 2008.

Conficker este, ca sa fim mai precişi, un vierme; un program maliţios ce se instalează pe un sistem de calcul ca apoi sa afecteze funcţionarea normală a acestuia, continuānd sa infecteze şi alte calculatoare, eventual chiar sustrăgānd informaţii confidenţiale pe care sa le transmită celui care l-a creat.

Conficker se folosese de o vulnerabilitate existentă īn sistemele de operare Windows (in Windows Server Service) pentru a se instala pe computerul victimă, după care se ataşează unor programe rulate īn mod curent (svchost.exe, explorer.exe, services.exe). Deşi scopul acestui vierme nu a fost īncă stabilit, analiştii se aşteaptă ca īn viitorul apropiat cele peste 9 milioane de PC-uri deja infectate īn īntreaga lume sa fie folosite pentru un atac pe scara largă.

Printre simptomele infectării se număra: dezactivarea Windows Automatic Update, Windows Security Center, Windows Defender si Error Reporting Service, precum şi un trafic īn reţea deosebit de mare, ducānd la congestionarea acesteia.

Recomandăm folosirea exclusivă a software-ului autentic pentru a avea acces la cele mai noi update-urilor furnizate de Microsoft si folosirea unui antivirus. De asemeni, dat fiind ca viermele se instalează automat de pe medii externe infectate (cum ar fi stick-urile USB) este recomandată dezactivarea funcţiei AutoRun.

System Plus este partener Symantec şi Microsoft. De asemeni este unul dintre cei mai importanţi parteneri Dell şi HP īn Romania.
home | promotii | produse | noutati | service | jobs | noi | certificari | drivere | contact | GDPR            27.05.2020
Developed by Terrasoft
Ecotic