021 335 62 83
Tel: 0725349165
e-mail: sales@systemplus.ro
str. Siriului 42-46, sector 1, Bucuresti
Telefon: 0730 019 739
021 335 62 83
e-mail: service@systemplus.ro
str. Siriului 42-46, sector 1, Bucuresti
In zilele de 26-27 mai 2009 a avut loc, la Bucuresti, a patra editie a Congresului International E-health. Evenimentul, organizat de Tarus Media in colaborare cu editia romana a prestigiosului British Medical Journal, s-a desfasurat sub auspiciile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ale Primariei Municipiului Bucuresti, printre parteneri numarindu-se si System Plus.
La intilniri au participat peste 200 de reprezentanti de top ai businessului international si factori de decizie din domeniul sanatatii publice.
Temele centrale ale luarilor de cuvint le-au constituit modalitatile de implementare eficienta a solutiilor e-health, un interes deosebit fiind rezervat proiectelor de acest tip ale Ministerului Sanatatii din Romania - fisa electronica a pacientului si prescrierea electronica a medicamentelor.
Vorbitorii au identificat o serie de probleme care stau in calea
patrunderii noilor tehnologii in practica medicala. Printre
acestea, pe primul loc ramane cea financiara: "daca nu tinem pasul
cu tehnologia, indiferent de problema bugetelor, vom ramane in urma
celorlaltor state europene. Iar pacientii din Romania au dreptul la
aceleasi standarde ca toti ceilalti europeni", a afirmat Irinel
Popescu, Presedinte CNAS.
Liviu Dragan, director general Total Soft a atras atentia ca "managementul spitalelor din Romania este reticent cind vine vorba sa cumpere noile softuri. Ei nu inteleg faptul ca aceasta investitie inseamna un control mai bun al bugetelor si, in timp, o reducere a cheltuielilor".
Rodica Nassar, presedintele Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor, a mentionat nevoia de cooperare intre "factorii de decizie, factori de executie si beneficiari" pentru reducerea costurilor. Domnia sa a mai adaugat ca "proiectele de infrastuctura informatica pentru sectorul medical sunt in desfasurare, in prezent existind peste 35 de proiecte in faze diferite de acceptare".
O interesanta concluzie a fost formulata de dl. Mircea Olteanu, presedintele Asociatiei Spitalelor din Romania: "E-pacientul devine forta motrice a sistemelor de sanatate ale secolului XXI"